SUCCESVERHAAL

Ontmoetingsplaats voor ondernemers met een Feyenoord-hart

Een reünie met een succesvolle zakelijke afloop. Dat is misschien wel de beste omschrijving van het succesverhaal dat Edwin Eijsackers (Teamwerk Participatiediensten) en Willem Wennekes (W&S Onderhoudsbedrijf) kunnen delen. De Feyenoord Business Club bracht beide ondernemers weer samen, nadat ze elkaar jaren uit het oog waren verloren.

Het begon allemaal 24 jaar terug. ‘Willem was toen een gemeenschappelijke vriend van mij’, aldus Eijsackers. Maar zoals het wel eens gaat met vriendschappen verwaterde het contact en spraken de ondernemers elkaar nooit meer. Tot het begin van dit voetbalseizoen. ‘Tijdens een FBC-evenement kwam Willem opeens binnengelopen’, weet Eijsackers nog. ‘Ik zag meteen dat hij het was. Ook vroeger was het al een indrukwekkende verschijning.’ Die ontmoeting tussen oude bekenden betekende het begin van een mooie zakelijke samenwerking.


Eijsackers was inmiddels gestart met zijn bedrijf Teamwerk Participatiediensten, dat mensen met een uitkering succesvol laat uitstromen naar de arbeidsmarkt. Wennekes geeft op dat moment leiding aan W&S Onderhoudsbedrijf, een specialist op het gebied van sloopwerk en opbouw na water- en brandschade. Eijsackers zag direct mogelijkheden. ‘Ik stelde hem voor om iemand in dienst te nemen die het fysiek zware werk kan verrichten.’ Een aantal dagen later zat Eijsackers al op kantoor bij Wennekes om het plan te bespreken.

'Wie zijn best doet kan echt zakendoen binnen de FBC.'

Dat het negen maanden geleden uiteindelijk tot een deal kwam verbaasde beide heren niet. ‘Het re-integreren heeft vele voordelen’, aldus Wennekes. ‘Het mooiste vind ik dat je mensen die aan de zijlijn staan de kans geeft om weer mee te doen in de maatschappij.’ Ook belangrijk: de werknemer bevalt hem uitstekend. ‘Een dergelijke samenwerking valt of staat bij de bereidheid van de leidinggevende’, geeft Wennekes toe. ‘Maar wanneer de wil er is kun je echt een win-winsituatie creëren.’


Zo leidt het lidmaatschap van de Feyenoord Business Club ook bij deze ondernemers tot een succesvolle zakendeal. ‘Wie zijn best doet kan echt zakendoen binnen de FBC’, aldus Eijsackers. ‘De mogelijkheden worden volop geschept. Zo kom je tijdens een netwerklunch in contact met meerdere potentiële leads en zie je elkaar op wedstrijddagen opnieuw.’ De vrienden van weleer weten elkaar in ieder geval ook weer te vinden.

Wilt u ook in contact komen met ondernemers met een Feyenoord-hart?