Bedrijvencups laten menig jongensdroom in vervulling gaan

Zelfverzekerd en keurig in formatie komen ze aangelopen, de spelers van FCL Marine Agencies. Vol bewondering en met gezonde wedstrijdspanning in hun lijf nemen ze de muurschilderingen van de indrukwekkende spelerstunnel in zich op. Nog maar veertien treden scheiden de spelers van hun debuut op het ‘heilige gras’ van De Kuip. Het is maar weinig voetballers gegeven, voetballen in het iconische stadion. Deze heren en dame wel. En ze hebben nog succes ook.


Enorme cup

De geel-blauwe formatie maakt indruk tijdens de Haven Cup, hét voetbaltoernooi waar havengerelateerde bedrijven het tegen elkaar opnemen. De ploeg reikt tot de finale, waarin De Rijke & Friends na strafschoppen wordt verslagen. Aanvoerder Ricardo Rens neemt kort na afloop van de eindstrijd de enorme cup in ontvangst. ‘Dit had ik niet verwacht, want vorig jaar werden we dertiende’, aldus de captain na de vreugde uitbarsting op het podium in de Business Lounge. ‘Het toernooi is perfect georganiseerd. Teams spelen eerlijk en er is geen gezeur.’

Saamhorigheid

Hoewel er menig technisch hoogstandje was te zien op de strakke grasmat van De Kuip genoot de aanvoerder het meeste van de saamhorigheid. ‘We doen het met zijn allen, dat is het leukste. Het is een soort meeting in ontspannen sfeer, ook al wil iedereen weldegelijk winnen. Dat het ons lukt ben ik heel trots op. Waar die grote trofee komt te staan weet ik overigens nog niet. In ieder geval niet op mijn kantoor’, knipoogt Rens voordat hij zijn welverdiende diner in de Business Lounge vervolgt.


'Voor de fun'

Ook de heren van Alphatron Marine zagen hun jongensdroom – voetballen in De Kuip – in vervulling gaan. ‘Het was erg leuk, zelfs met een laatste plek op zak’, aldus Jeffrey Castelijns. ‘Wij voetballen nooit met elkaar. Dat zie je direct terug in de klassering, maar dat je dit met elkaar doet buiten werk om is juist zo mooi.’ Castelijns baalt dan ook niet van de twintigste plaats. ‘Het is gewoon voor de fun. Bovendien lopen we niet de Champions League mis, hè.’ Tijd voor een flinke naborrel, wat de sportieveling betreft.

'Leukste werkdag van het jaar'

De spelers van United Waalhaven Terminals zijn daar al aan begonnen. Vol trots kijken ze onder het genot van hun biertje naar de bokaal die op tafel staat. ‘De vijfde plaats, dat is netjes. Er had zelfs meer in gezeten, maar helaas scoorden we te weinig’, merkt Leo van Driel op. De speler van het havenbedrijf komt superlatieven tekort aan het begin van de derde helft. ‘De sfeer is fantastisch, het veld is net een biljartlaken en de wedstrijden worden op grappige wijze aan elkaar gepraat.’ Een collega vult hem aan: ‘Dit is de leukste werkdag van het jaar.’ Daar zullen maar weinig deelnemers aan de Bedrijvencups iets tegenin te brengen hebben.

Kuip Cup en Bouw Cup

Niet alleen de Haven Cup was een waar voetbalfeest voor werknemers. Ook bij de Kuip Cup en de Bouw Cup werden splijtende steekpasses afgewisseld met missers die de wenkbrauwen deden fronsen. Wine & Spirits, dat vorig jaar nog werd gekroond tot winnaar van een Bedrijvencup, was dit jaar in de finale niet opgewassen tegen het team van 12gobiking.nl. Zodoende prijkt de Kuip Cup nu in de fietsenwinkel. Daarnaast nog eervolle vermelding voor Unica, het bedrijf dat de Bouw Cup wist te veroveren. Unica versloeg in een bloedstollende finale 8Bouwmanagement na strafschoppen.