VOORWOORD


Mark Koevermans

Commercieel Directeur Feyenoord

Beste relatie,

Met genoegdoening kijk ik terug op de maand april. Allereerst was het de maand waarin Feyenoord zich verzekerde van de derde plaats in de Eredivisie. Met vijf overwinningen op rij zette de selectie en technische staf een serie neer die heeft geleid tot plaatsing voor de voorrondes van de Europa League. Een positieve afsluiting van het seizoen, waarin nog twee wedstrijden gespeeld zullen worden. Eén daarvan, het thuisduel tegen ADO Den Haag op zondag 12 mei, is de laatste wedstrijd van Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie in De Kuip. Dit wordt een bijzondere middag, als u het mij vraagt. Wij zullen er alles aan doen om Giovanni en Robin het afscheid te geven wat zij verdienen.

Ook u als FBC-lid kunt onze scheidend hoofdtrainer persoonlijk bedanken. Op 20 mei, tijdens de laatste FBC bijeenkomst van dit seizoen, is Giovanni onze speciale gast. Tijdens deze bijeenkomst zal hij terugblikken op de vele mooie momenten als hoofdtrainer van Feyenoord. Uiteraard wordt de avond feestelijk afgesloten met een hapje, een drankje en entertainment. Graag zie ik u tijdens de seizoenafsluiting!

Voordat het zover is wil ik nog even stilstaan bij een samenwerking op het gebied van talent- en coachingontwikkeling. Afgelopen maand zetten Feyenoord en het Vietnamese Hoang Anh Gia Lai FC een eerste stap op weg naar een samenwerking op dit gebied, welke perfect past in de internationale filosofie van de club. Daarnaast is de extra naamsbekendheid in Zuidoost-Azië natuurlijk mooi meegenomen.

Over naamsbekendheid gesproken: De Kuip maakt zijn decennia oude status als poptempel aan de Maas deze zomer helemaal waar. Vrijwel direct na de laatste thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag wordt het stadion klaargemaakt voor de vijf concerten van Marco Borsato. Na een kleine adempauze is ook de Duitse band Rammstein hier te aanschouwen. Zo bezoeken in een maand tijd bijna 250.000 mensen het stadion. Daar zijn wij natuurlijk bijzonder trots op.

Hopelijk tot snel in De Kuip!

Met vriendelijke groet,

Mark Koevermans