FEYENOORD

BRENGT MENSEN

IN BEWEGING

#KRACHT VAN FEYENOORD

Voor Feyenoord ligt haar maatschappelijke taak opgesloten in haar ontstaansgeschiedenis. De club werd in 1908 opgericht door de bewoners van Rotterdam-Zuid, mannen die samen voetbal in de wijk inzetten om het leven van henzelf en dat van anderen aangenamer te maken. Ruim honderd jaar later bereikt Feyenoord jaarlijks duizenden kinderen, jongeren en supporters via haar sociaal-maatschappelijke activiteiten, die mede door intensieve samenwerking met maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven een structureel karakter hebben.

Die samenwerking vindt sinds 2011 plaats via de Feyenoord Foundation, de stichting met ANBI-status die fondsen en middelen werft en beheert exclusief voor de sociaal-maatschappelijke projecten van Feyenoord. Feyenoord investeert het grootste deel. Daarnaast is de club opzoek naar bedrijven en organisaties die samen met Feyenoord invulling willen geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid. Zo dragen zij via de impact van Feyenoord gericht bij aan de ontwikkeling van vaak jonge mensen uit Rotterdam e.o., en daarmee aan het sterker maken van de samenleving.

GALADINER

Het Feyenoord Galadiner heeft dit jaar 628.470 euro opgebracht voor de Feyenoord Foundation en de Giovanni van Bronckhorst Foundation. Het exclusieve evenement, dat volledig in het teken stond van de twee goede doelen, vond dit jaar voor het eerst plaats in de RDM Onderzeebootloods. Ook in die typische Rotterdamse locatie werd er flink geboden op onder meer de unieke veilingitems, met een indrukwekkend bedrag tot gevolg.