Esports: BE PART OF OUR JOURNEY

Feyenoord bevindt zich met haar esports-afdeling op een van de snelst groeiende markten wereldwijd. Online competitief computerspellen spelen is niet alleen leuk, maar ook lucratief. Het esports-ecosysteem genereerde wereldwijd in 2020 al meer dan één miljard dollar aan inkomsten en voor 2022 wordt een bedrag van ruim 1,5 miljard verwacht.

Met Feyenoord Esports bereikt de club binnen deze branche een grote en unieke doelgroep. De volgers van de verrichtingen van de Feyenoords Esporters zijn gemiddeld tussen de 10 en 25 jaar; 89% is man en 11% vrouw; het merendeel van de esports-fans studeert, een groot deel van de overige volgers werkt (waarvan 45% hoogopgeleid is).

Via de verschillende kanalen van Feyenoord Esports is het voor iedereen mogelijk om de aan de club verbonden gamers te volgen wanneer zij online op het allerhoogste niveau de strijd aangaan met collega’s van andere Eredivisieclubs of deelnemen aan een internationaal toernooi.

Feyenoord Esports biedt op zakelijk gebied vele interessante mogelijkheden, met name op het gebied van naamsbekendheid en activatie. De doorgaans lastig te bereiken doelgroep; jongeren 10-25 jaar, die geen tv meer kijken, geen radio meer luisteren, enzovoort, zijn wel te bereiken via hun hobby; zelf gamen of naar gamende professionals kijken.

Wat heeft Feyenoord Esports u te bieden?

  • De mogelijkheid om op een leuke manier in contact te komen met de jongere doelgroep;
  • Ruim 77.000 volgers op Instagram: 58% tussen de 12 en 24 jaar;
  • De berichten op Instagram (@e_feyenoord) hebben een gemiddeld maandelijks bereik van 1.000.000;
  • Uw logo of bedrijfsnaam is zichtbaar op Instagram, Discord en streamingdienst Twitch;
  • Feyenoords Esporters zijn inzetbaar als influencer/rolmodel of voor promotiewerkzaamheden;
  • Een toekomststrategie met onder meer een eigen opleidingstraject en gameroom;
  • Campagnevrijheid: Feyenoord Esports staat open voor unieke samenwerkingen;
  • Topsportniveau; Feyenoord acteert (inter)nationaal op het allerhoogste niveau mogelijk in de esports wereld.

Feyenoord Esports werkt op dit moment met een aantal partners samen door campagnes uit te rollen die inspelen op de behoefte van de doelgroep. Zo is er de Feyenoord eLeague, waarbij in zes maanden verschillende online kwalificatietoernooien worden georganiseerd die uitmonden in een grote finale. Dit unieke evenement zorgt niet alleen voor een enorm bereik en een betrokkenheid over een langere periode, maar draagt ook bij aan de toekomststrategie van Feyenoord Esports. De afgelopen jaren zijn er tijdens de eLeague meerdere talenten ontdekt die uiteindelijk in onze eAcademy terecht zijn gekomen of zelfs zijn doorgegroeid naar de rol van Esporter. Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij Feyenoord Esports? Neem dan contact op met uw Sales Manager.

Richt uw bedrijf zich op een doelgroep die niet ouder is dan 35 jaar en wilt u uw naamsbekendheid vergroten? Of bent u op zoek naar een samenwerking die aansluit bij de wensen van uw relaties en/of personeel? Informeer naar de vele mogelijkheden die Feyenoord eSports te bieden heeft. Mail vrijblijvend naar esports@feyenoord.nl en wij nemen graag contact met u op!

ARE YOU IN THE GAME?