eSports: BE PART OF OUR JOURNEY

Feyenoord bevindt zich met haar eSports-afdeling op een snel groeiende markt. Online competitief computerspellen spelen is niet alleen leuk, maar ook lucratief. De verwachting is dat het eSports-ecosysteem wereldwijd in 2020 meer dan één miljard dollar aan inkomsten genereert. Met Feyenoord eSports bereikt de club binnen deze branche een grote en unieke doelgroep. De volgers van de verrichtingen van Feyenoords eSporters zijn gemiddeld tussen de 14 en 35 jaar; 76% is man en 24% vrouw; grofweg de helft van de eSports-fans studeert, de andere helft werkt en daarvan is 45% hoger opgeleid. Via de verschillende kanalen van Feyenoord eSports is het voor iedereen mogelijk om de aan de club verbonden gamers te volgen wanneer zij online op hoog niveau de strijd aangaan met collega’s van andere Eredivisieclubs of deelnemen aan een internationaal toernooi. Feyenoord eSports biedt op zakelijk gebied vele interessante mogelijkheden, met name op het gebied van naamsbekendheid en activatie.


Wat heeft Feyenoord eSports u te bieden?

• Ruim 75.000 volgers op Instagram: 55% tussen de 12 en 24 jaar; • De berichten op Instagram (@e_Feyenoord) hebben een gemiddeld maandelijks bereik van 1.000.000; • Uw logo of bedrijfsnaam is zichtbaar op Instagram, Discord en streamingdienst Twitch; • Feyenoords eSporters zijn inzetbaar als influencer/rolmodel of voor promotiewerkzaamheden; • Een toekomststrategie met onder meer een eigen opleidingstraject en gameroom; • Campagnevrijheid: Feyenoord eSports staat open voor unieke samenwerkingen.

Feyenoord eSports werkt op dit moment met een aantal partners samen door campagnes uit te rollen die inspelen op de behoefte van de doelgroep. Zo is er de Feyenoord eLeague, waarbij in zes maanden verschillende online kwalificatietoernooien worden georganiseerd die uitmonden in een grote finale. Dit unieke evenement zorgt niet alleen voor een enorm bereik en een betrokkenheid over een langere periode, maar draagt ook bij aan de toekomststrategie van Feyenoord eSports. De afgelopen jaren zijn er tijdens de eLeague bijvoorbeeld meerdere talenten ontdekt die uiteindelijk in onze eAcademy terecht zijn gekomen of zelfs zijn doorgegroeid naar de rol van eSporter.

Richt uw bedrijf zich op een doelgroep die niet ouder is dan 35 jaar en wilt u uw naamsbekendheid vergroten? Of bent u op zoek naar een samenwerking die aansluit bij de wensen van uw relaties en/of personeel? Informeer naar de vele mogelijkheden die Feyenoord eSports te bieden heeft. Mail vrijblijvend naar esports@feyenoord.nl en wij nemen graag contact met u op!

ARE YOU IN THE GAME?