VOORWOORD

Joris van Dijk

Herinnering blijft

Wat had Feyenoord eind vorige maand de allereerste Europa Conference League-cup graag mee naar Rotterdam genomen. En wat was het verdiend geweest, na onze lange maar prachtige ‘Road to Tirana’. Die leidde ons van Pristina in Kosovo, langs Luzern (Zwitserland), Borås (Zweden), Haifa (Israël), Berlijn (Duitsland), Praag (Tsjechië), Belgrado (Servië) en Marseille (Frankrijk).

De op de weg naar Tirana met ons meereizende ‘Road to Tirana’-supportersvlag werd van droom realiteit. En toen we Tirana bereikten wilden we de volgende droom verwezenlijken: de winst van het allereerste toernooi van de Conference League. De mannen op en naast het veld hebben daar voor gestreden, zoals zij dat al het hele seizoen deden. Wat de weg naar de finale vooral bijzonder maakte, was het enorme enthousiasme dat rond de club ontstond. De 24 uur rondom de finale stond de hele stad achter Feyenoord en was heel Nederland in de ban van een, lang voor onmogelijk gehouden, finaleplaats voor Feyenoord.

De pleinen en kroegen in de stad barstten uit hun voegen en in een bomvolle Kuip konden tienduizenden Feyenoord-supporters met het team meeleven. Ik had die volle Kuip, pleinen en kroegen uiteraard de overwinning en anders op z’n minst de ontlading van een doelpunt gegund.

‘We kwamen, zagen, maar wonnen helaas niet’

Ook in Tirana was de sfeer top. Niet alleen dankzij uitstekend werk van onze mensen ter plaatse maar ook door de feilloze organisatie van de stad zelf. We kwamen, zagen, maar wonnen helaas niet. Wat blijft zijn de prachtige herinneringen en de trots.

Ik ben trots op Feyenoord 1, op onze (zakelijke) supporters, partners en collega’s. De herinnering aan dit afgelopen jaar zetten we helaas niet in een fysieke vorm bij in ons Feyenoord Museum, maar draagt iedere Feyenoorder voor altijd met zich mee.

Nu is het de tijd om te genieten van de zomer om straks volledig opgeladen weer te kunnen beginnen aan een nieuw seizoen en hopelijk nieuwe Europese avonturen. 27 juni start de selectie de voorbereiding en op 17 juli is iedere Feyenoorder van harte welkom op de Open Dag! Ik wens u allen een hele fijne vakantie en tot in het nieuwe seizoen!

Joris van Dijk

Commercieel directeur