HERINNERINGEN AAN EEN PRACHTIG EUROPEES AVONTUUR

Tien maanden na de eerste Europese wedstrijd van seizoen 2021-2022, 43 doelpunten en 30.747 kilometer verder werd het eindstation Tirana uiteindelijk bereikt. Velen hadden gehoopt op een feestelijk eind van een mooie en lange reis, maar uiteindelijk bleef alleen een verzameling aan herinneringen over.

Laatste bestemming: Tirana

De route naar de laatste bestemming van het Europese toernooi was er een die niet snel vergeten zal worden. De thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille werd er een voor in de boeken. Het Legioen liet zien wat de term ‘een avondje Kuip’ daadwerkelijk betekent en in het stadion klonk vanaf het eerste fluitsignaal een oorverdovend geluid door gejuich uit duizenden kelen. Ook de returnwedstrijd in Marseille, de laatste horde voor de finale, bracht het spanningsniveau naar een nieuw niveau. 90 minuten lang werd gestreden voor elke meter op het veld wat uiteindelijk dat felbegeerde ticket voor de Europa Conference League-finale opleverde. De missie op 25 mei was helder: winnen van AS Roma. Helaas waren het de Italianen die uiteindelijk de trofee omhoog hielden in De Arena Kombëtare, waardoor een droom in duigen viel voor Feyenoord. Het beslissende doelpunt van de Italianen viel in de eerste helft via de voet van Nicolò Zaniolo.

Voorbereiding seizoen 2022-2023

Met een rugzak vol nieuwe ervaringen geniet de selectie momenteel van een welverdiende vakantie. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen starten op maandag 27 juni met de eerste training op het trainingscomplex 1908. Meer informatie over oefenwedstrijden zal via de officiële kanalen van Feyenoord worden gecommuniceerd.