TERUGBLIK OP DE AFGELOPEN MAANDEN

Het blok van ‘mister 92’ Cyriel Dessers

Waar het op sommige vlakken onrustig was rondom de club, kende Feyenoord sportief gezien een succesvol blok met goede resultaten en spannende ontknopingen. De term ‘in the dying seconds’ is in de maanden september, oktober en november meerde malen gebruikt, maar dan wel in het voordeel voor Arne Slot en zijn ploeg. Het bleek uiteindelijk een blok te worden waarin de ontketende Cyriel Dessers werd omgedoopt tot ‘mister 92’.

Goudhaantje Cyriel Dessers

Dat de gehuurde Cyriel Dessers aan het einde van blok drie de gevierde man zou zijn, leek na het duel met RKC Waalwijk nog geen sprake van. De spits viel ongelukkig in tijdens het thuisduel en wist een grote kans om de winnende treffer te maken niet te benutten. De stroeve start tegen RKC bleek uiteindelijk geen voorbode op wat zou komen. Dessers was maar liefst drie wedstrijden op rij verantwoordelijk voor de winnende treffer, waardoor Feyenoord in de Eredivisie én in Europa goede zaken deed. Daarnaast kreeg ook het getal 92 een andere betekenis, want de winnende doelpunten tegen Sparta en AZ werden in de 92ste minuut gemaakt. Dit zagen we de goalgetter eerder dit seizoen ook al doen, toen hij de wedstrijd tegen PSV in dezelfde minuut op slot gooide (0-4).

Europese overwintering lonkt

Zoals gezegd kan Feyenoord tevreden terugblikken op de twee Europese duels tegen FC Union Berlin. Na een knappe 3-1 thuisoverwinning, bleek de echte uitdaging zich af te spelen in Berlijn. Het duel bevatte alle elementen voor een 'klassieke', Europese uitwedstrijd van Feyenoord: regen, zwaar veld en een uitverkocht uitvak. Uiteindelijk bleken deze factoren, samen met een alerte Cyriel Dessers, cruciaal bij de winnende treffer toen de doelman uitgleed over het moerasachtige veld.

Klassieker in eigen huis

Na de interlandperiode staat de laatste reeks wedstrijden van het jaar 2021 op de kalender. De club hoopt uiteraard dat Feyenoord 1 tijdens de thuis- en uitwedstrijden kan rekenen op support van het legioen, indien de omstandigheden dit toelaten. Zeker met 19 december in het vizier, de Klassieker in eigen huis, is de wens om het jaar met een volle Kuip af te sluiten groot. Een ding is zeker: als deze goede lijn wordt voortgezet, dan gaat Feyenoord met een prachtige plek op de ranglijst het nieuwe jaar in!