DRUKKE TRANSFERZOMER

In de periode tussen het einde van seizoen 2020-2021 en de huidige voetbaljaargang 2021-2022 is een hele hoop gebeurd. Er kwamen heel wat nieuwe gezichten bij, maar er werd ook afscheid genomen van een grote groep spelers. Een overzicht van de transferzomer van Feyenoord.

Nieuwelingen

Trainer Arne Slot kon vanaf de start van de voorbereiding beschikken over Francesco Antonucci. De Belgische middenvelder werd vorig seizoen al aangetrokken, maar meteen weer verhuurd aan FC Volendam. Ook Guus Til voegde zich al vroeg bij de groep. Hij wordt gehuurd van Spartak Moskou en is een oude bekende van Slot: zij werkten in het verleden samen bij AZ. Dat geldt ook voor Alireza Jahanbakhsh, die later in de transferperiode definitief werd overgenomen van Brighton & Hove Albion. Voor doelman Ofir Marciano, verdedigers Marcus Pedersen en Gernot Trauner, middenvelder Fredrik Aursnes en aanvallers Reiss Nelson en Cyriel Dessers geldt dat ze nu voor het eerst onder de huidige Feyenoord-coach gaan werken.

Pedersen en Aursnes kenden elkaar al wel. Zij speelden tot voor kort namelijk samen bij het Molde FK en maakten tijdens de eerste interlandbreak samen onderdeel uit van de Noorse selectie. Naast de groep nieuwelingen heeft Slot dit seizoen ook de beschikking over enkele talenten. Zo werd Antoni Milambo in de thuiswedstrijd tegen FC Luzern de jongste Feyenoord-debutant ooit en kregen Ramon Hendriks en Lennard Hartjes hun eerste minuten in Feyenoord 1.

(Tijdelijk) vaarwel

Er werden deze transferwindow ook heel wat Feyenoorders uitgezwaaid. De club nam definitief afscheid van Sven van Beek, Eric Botteghin, George Johnston, Nick Marsman, Bart Nieuwkoop, Jordy Wehrmann, Ramón ten Hove, Luciano Narsingh, Steven Berghuis, Nicolai Jørgensen, Dylan Vente, Liam Kelly, Wouter Burger en Ridgeciano Haps. Daarnaast keerden Lucas Pratto en Uros Spajic na huurperiodes terug naar hun club. Róbert Bozeník, Christian Conteh, Marouan Azarkan en Achraf El Bouchataoui hebben de mogelijkheid gekregen om elders ervaring op te doen en speelminuten te maken. Zij zijn allen voor één seizoen verhuurd. De volledige Feyenoord-selectie vind je hier!