VOORWOORD

Dennis van Keulen

Beste relatie, Ons salesteam is deze dagen druk doende al onze zakelijke relaties te benaderen voor de afronding van seizoen 2019-2020. Wij hebben vele hartverwarmende reacties mogen ontvangen! Meer dan negentig procent heeft de afgelopen periode besloten af te zien van een tegemoetkoming. Van unithouders tot Comfort Seathouders, van de Shipping Club-stoelhouders tot onze relaties op de Maas Seats: we zijn u allemaal even dankbaar voor dit grootse gebaar van steun en kameraadschap.

Sterkste schouders, zwaarste lasten Op deze plek wil ik graag benadrukken dat we hiermee als club financieel enorm geholpen worden. Dat het voor ons, net als voor veel Business Club-leden, vanwege de coronacrisis financieel lastige tijden zijn, hoef ik u als ondernemer niet verder uit te leggen. Het zegt genoeg dat we onze begroting met circa een derde, en dan hebben we het over zo’n 25 miljoen euro, moeten terugschroeven. In dat licht is het fantastisch dat – naast de directie en de staf – ook de spelers een deel van hun salaris inleveren, waarbij degenen met de hoogste salarissen over een deel van hun inkomen nog eens extra inleveren. De sterkste schouders dragen dus de zwaarste lasten, zoals het hoort. Naast het financiële aspect is het een meer dan prettige constatering dat de geweldige loyaliteit die onze mooie club zo kenmerkt, juist in deze moeilijke tijd nadrukkelijk komt bovendrijven. Eens te meer wordt duidelijk dat we als Feyenoorders gezamenlijk door deze lastige periode willen komen. Dat merk ik aan alles en iedereen. En dat geeft, naast een enorm goed gevoel, ook extra kracht om onze forse uitdagingen met vertrouwen tegemoet te zien.

‘Eens te meer wordt duidelijk dat we als Feyenoorders gezamenlijk door deze lastige periode willen komen’

Focus op nieuwe seizoen Dat we het seizoen 2019-2020 tussentijds hebben moeten beëindigen, zonder bekerfinale, vind ik uiteraard nog steeds jammer. De vraag ‘Wat als we het seizoen hadden kunnen afmaken?’ spookt nog weleens door mijn hoofd, maar het heeft geen zin om daarover te filosoferen. Waarover we wél volop nadenken, is het nieuwe seizoen. Iedereen kijkt uit naar het moment dat de bal weer gaat rollen in De Kuip. Mogelijk zullen we wedstrijden zonder publiek moeten spelen. Maar of dit daadwerkelijk zo zal zijn en zo ja, voor hoe lang, is nog geheel onduidelijk. Het weerhoudt velen van u er niet van om de zakelijke kaarten voor het seizoen 2020-2021 te verlengen. Ook dát is een groots gebaar!

Feyenoord Business Club Wat absoluut zeker is: de Feyenoord Business Club komt het komende seizoen zeer centraal te staan. De evenementen bieden u de gelegenheid om uw zakelijk netwerk te vergroten en de band met Feyenoord en de overige relaties aan te halen. Feyenoord zal verbinden als nooit tevoren. Verderop in dit magzine maakt u nader kennis met onze nieuwe commercieel directeur Joris van Dijk, die op 1 juli begint. Met ingang van de volgende editie van het FBC Online Magazine zal hij dit voorwoord van mij overnemen. Dan rest mij om u nogmaals hartelijk te bedanken voor uw loyaliteit en u veel persoonlijk en zakelijk succes te wensen de komende tijd. Hopelijk zien we elkaar snel weer in De Kuip!

Met vriendelijke groet, Dennis van Keulen Manager Sales & Events


Relatie aan het woord: Havenbedrijf Rotterdam


Coronaproof vijfsterrendiner