EVEN VOORSTELLEN: JORIS VAN DIJK

‘Onmogelijk om “nee” te zeggen tegen Feyenoord’

Joris van Dijk begint op 1 juli als commercieel directeur bij Feyenoord. De 46-jarige Hagenaar verruilt Madurodam, waar hij nu nog algemeen directeur is, voor De Kuip. Van Dijk vult de vacature in die was ontstaan nadat toenmalig commercieel directeur Mark Koevermans in november 2019 werd benoemd tot algemeen directeur van Feyenoord.

‘Als algemeen directeur van Madurodam heb ik het nog steeds geweldig naar mijn zin. Maar als Feyenoord zich meldt, is het natuurlijk moeilijk - of in mijn geval onmogelijk - om “nee” te zeggen’, zegt Van Dijk, die daarmee niet onder stoelen of banken steekt van jongs af aan supporter van Feyenoord te zijn. Energie Ondanks de bijzondere situatie waarin de nieuwe commercieel directeur instapt bij zijn favoriete club, is hij vol vertrouwen. ‘Het zijn uitdagende tijden voor het voetbal, maar wie me kent weet dat ik daar nooit voor weg loop. Sterker, daar krijg ik alleen maar meer energie van. We zullen zeker op commercieel gebied – nu en de komende jaren – inventief, vernieuwend en creatief moeten zijn, om zo de (financiële) voorwaarden te creëren dat het voetbal optimaal kan renderen. Dat moet lukken, dat gaat lukken. Daarvan ben ik overtuigd.’’ Resultaatgerichtheid Onder leiding van Van Dijk vernieuwde Madurodam de afgelopen tien jaar het productaanbod, werd de fysieke uitbreiding van het park mogelijk gemaakt en groeiden omzet, winst en gasttevredenheid. Algemeen directeur Mark Koevermans is dan ook blij dat Van Dijk het directieteam komt versterken. ‘Joris heeft in zijn huidige functie, maar ook voor die tijd als onder meer directeur marketing & sales bij de Staatsloterij, blijk gegeven van een extreme resultaatgerichtheid. Bovendien beschikt hij over een flinke dosis ondernemerszin en de energie en het enthousiasme om met alle collega’s Feyenoord eerst door deze uitdagende tijden te loodsen en vervolgens ook weer te laten groeien.’

Bestuurlijke vacatures ingevuld

Naast de laatste directievacature werden vorige maand ook alle bestuurlijke vacatures bij Feyenoord ingevuld. Ronald Brus en Peter van der Laan zijn door de Vrienden van Feyenoord (VvF) voorgedragen om toe te treden tot de Raad van Commissarissen (RvC) van Feyenoord en per 1 mei 2020 tot commissaris benoemd. Met deze benoemingen is de RvC van Feyenoord weer compleet. De overige leden van het toezichthoudend orgaan zijn Toon van Bodegom (voorzitter), Gérard Moussault en Sjaak Troost. De vrijgekomen positie in het bestuur van de Stichting Continuïteit Feyenoord (STICO) – door het vertrek van Peter van der Laan uit die stichting – wordt ingevuld door Hans Vervat. In dit nieuwsbericht leest u meer over de bestuurlijke benoemingen.