TERUGBLIK EERSTE SEIZOENSHELFT FBC

Events in de meest uiteenlopende vormen

Graag blikken wij samen met u terug op drie bijzondere FBC-events die in deze eerste seizoenshelft hebben plaatsgevonden. Events in de meest uiteenlopende vormen: van de eerste editie van het Online FBC Netwerkontbijt naar de FBC Netwerklunch aan de rand van het veld, eindigend met de jaarlijkse, FBC Golf Trophy.

Eerste editie Online FBC Netwerkontbijt smaakt naar meer

De eerste editie van het Online FBC Netwerkontbijt heeft plaatsgevonden in november. Tijdens dit digitale FBC-event ontmoetten FBC-leden elkaar in verschillende rondes en kregen zij de kans om hun eigen bedrijf te pitchen. Met als doel? Netwerken! Zo zijn er meerdere waardevolle connecties ontstaan, dus wij hopen u zo in de toekomst vaker te kunnen uitnodiging voor nog meer online events. ‘Voor de eerste keer online netwerken was dit erg goed georganiseerd. Door dit event ben ik met meerdere FBC-leden in contact gekomen. Een geweldige verbondenheid,’ aldus Mateusz Bala, Oceaa Projects B.V. Zo zijn er meerdere waardevolle connecties ontstaan, dus wij hopen u zo in de toekomst vaker te kunnen uitnodiging voor nog meer online events.

FBC-leden pitchen aan de rand van de ‘pitch’ in zonovergoten Kuip

Het eigen bedrijf pitchen vanaf de tribune van De Kuip. Die unieke kans kregen vijf leden van de Feyenoord Business Club eind september tijdens de eerste FBC Netwerklunch van het seizoen 2020-2021. Ook de mensen die voor de pitch werden uitgeloot, genoten; zij zaten aan de rand van het heilige gras, terwijl de najaarszon uitbundig straalde. ‘Hier zit je niet elke dag.’ Dat er niet van tafel gewisseld kon worden, was voor Boaz Engolo geen probleem. ‘Nu kun je meer de diepte in tijdens de gesprekken met je tafelgenoten, waar het contact anders misschien wat vluchtiger is,’ vertelde de oprichter en directeur van ARBO-AZ, terwijl hij nog geen halve meter verwijderd was van het heilige gras. Engolo en de andere FBC-leden waanden zich voor even lid van de selectie van Dick Advocaat. Ze maakten namelijk via de spelerstunnel hun entree op het veld. De uitbundig schijnende zon, goed verzorgde lunch en de relaxte loungemuziek maakten de beleving compleet en deed denken aan het sfeervolle Zomerterras dat de afgelopen maanden de nodige (zakelijke) bezoekers naar De Kuip trok. ‘Heerlijk om elkaar op deze plek en onder deze omstandigheden zakelijk te treffen,’ vatte Engolo zijn gevoel samen. ‘De eerste zaadjes voor zakelijke contacten zijn vandaag geplant, maar ons lidmaatschap is vooral een meerjarenplan. Ik hoop dat dit soort bijeenkomsten de komende tijd zoveel mogelijk kan doorgaan, op eenzelfde prettige coronaproof wijze als vandaag,’ aldus Jasper Verbunt van Redkiwi.

FBC start seizoen 20/21 met FBC Golf Trophy

Begin september vond de 12e editie van de FBC Golf Trophy plaats op golfbaan Prise D’Eau in Tilburg. Zo’n 250 zakelijke relaties van Feyenoord konden elkaar na lange tijd weer eens ontmoeten tijdens een FBC-event. De FBC Golf Trophy is inmiddels een traditie en luidt de vaste start van het seizoen in voor de Feyenoord Business Club. De FBC-leden konden het niet beter treffen met het prachtige weer dat zorgde voor ideale omstandigheden om te golfen en netwerken. Voor de beginners was er een clinic om de basis van het golfen te leren, voor de mensen die reeds enige ervaring met de golfsport hadden was er een masterclass en voor de ervaren golfers was er de wedstrijd waarbij men in flights verdeeld 18 holes speelde. Daarnaast waren er op diverse holes extra prijzen te verdienen met de hole-in one, the longest, the nearest en het spelletje ‘beat the pro’. Het was niet alleen een sportieve dag, maar deze kende ook vele culinaire hoogtepunten. De dag begon met een lunch op het terras en tijdens het spelen was er op diverse punten op de baan een culinair intermezzo. Zo konden alle aanwezigen genieten van heerlijke oesters, vers bereide sushi en mals gegaarde biefstuk. Aan het einde van de dag kwam iedereen weer samen bij het clubhuis en werd er uitvoerig nagepraat over de dag. De dag werd feestelijk afgesloten met een diner en de prijsuitreiking met prachtige prijzen voor de winnaars.